Comentari de llibre: Ganivetades suïsses

Fa uns dies vaig acabar de llegir Ganivetades suïsses de Quim Torra i Pla. Al llibre l’autor explica la seva experiència com a alt directiu d’una companyia d’assegurances suïssa des de la perspectiva de qui ha conegut el bo i el dolent de les multinacionals, ha pogut viure l’experiència de treballar a una i n’ha sortit escaldat.

El llibre té moments d’ironia i sarcasme interessants, encara que altres trossets del llibre son una mica més pesats quan entra en divagacions una mica denses sobre la naturalessa humana o altres temes. Explica les grandeses i misèries de les multinacionals, el ventall de personatges que s’ha trobat a elles, les possibilitats que et brinden, l’actitut de la gent que hi treballa, el llenguatge que s’estila… tot des d’una perspectiva irònica i crítica, un tant dolguda.

Del llibre em quedo amb la visió realista de l’autor, les ganes de conèixer Suïssa i el descobriment de l’arquitecte Peter Zumthor i l’espectacular Therme Vals (reportatge sobre les termes a youtube: part 1part 2part 3)

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

Twitter Users
Enter your personal information in the form or sign in with your Twitter account by clicking the button below.